header image

Voeding

Voeding, je hebt het nodig om jouw lichaam te laten functioneren. Wanneer je de juiste voedingsstoffen neemt, dan ben je in staat prestaties te leveren en te herstellen.

Juiste voedingsstoffen

Je hoort veel over voeding. Wat is voor jou het beste? Dat kan voor ieder persoon anders zijn. Waar de een prima op presteert, hoeft voor jou niet tot hetzelfde resultaat te leiden.

Veelal zijn we erg gericht op de macro-nutriënten in onze voeding; koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook zijn de micro-nutriënten, vitamines, mineralen en sporenelementen, belangrijk voor het goed functioneren van jouw systeem. Het zijn essentiële hulpstoffne in allerlei processen in je lichaam.

Goede voeding voor jou

Wat is goede voeding voor jou? Dat is een goede vraag, alleen kan het antwoord lastig zijn. Goede voeding is individueel bepaald. Waarom krijg jij wel last van het ene voedingsmiddel en je buurvrouw niet? Waarom val jij niet af met een bepaald voedingspatroon en je vriendin wel? Dit kunnen vragen zijn waar je mee worstelt.

Samen op zoek naar antwoorden

Antwoorden vinden op jouw vragen kan een moeilijke opgave zijn. Ik kan je helpen met het oplossen van de puzzel.

Ik ben opgeleid volgens het principe van ‘Oerslank’. Kijkend naar systemen in het lichaam die te maken hebben met gewichtsmanagement en vermoeidheidsklachten.  Samen met jou ga ik op zoek naar oorzaken. Op zoek naar wat jij het beste aan je voedingsgewoonte kan veranderen, zodat je bijvoorbeeld gewicht gaat verliezen of je fitter voelt. We gaan voor het maken van bewuste en gezonde keuzes.

Ondersteunen met een voedingssuppelement?

Tijdelijk een aanvullend voedingssupplement kan je helpen controle te krijgen en te houden.  Bijvoorbeeld om de eetlust onder controle te houden en het stagneren van de gewichtsvermindering te doorbreken. Daarnaast kan het zijn dat je ergens wat tekorten hebt opgelopen. Door je lichaam een boost te geven om deze tekorten aan te pakken kunnen ook voedingssupplementen ingezet worden.