header image

Voedingssupplementen

Ben je vaak moe? Heb je klachten die maar niet over willen gaan? Heb je klachten en kan niemand de oorzaak vinden? Dan kan het zijn dat je iets aan je voeding aan moet passen. Het kan ook zijn dat je laag in bepaalde vitaminen of mineralen zit en je een voedingssupplement kan gebruiken.

Voedingssupplementen, aanvullen van vitamines of mineralen

Veel mensen hebben lage gehaltes van bepaalde vitamines of mineralen. Dit komt simpelweg omdat een hoop micronutriënten niet meer in onze bodem zitten. Wat niet in de bodem zit, komt dus ook niet in onze voedselketen terecht en dus ook niet in ons mensen. Dat is de ene kant van het verhaal.

Invloeden van buitenaf

Aan de andere kant komen er gedurende de dag veel prikkels op je af. Denk maar eens bijvoorbeeld aan het verkeer, de WIFI, mobiele telefoon of milieuverontreiniging. Hierdoor verbruikt ieder mens meer vitamines en mineralen, dus jij ook.

Hoe kies je een voedingssupplement?

Er zijn vele soorten voedingssupplementen op de markt. Welke moet je nou kiezen?

In de zoektocht naar een supplement kun je bij het product onder andere de volgende vragen stellen:

  • Is het veilig, zitten er geen dopinggeduide stoffen in?
  • Zitten er geen genetisch gemodificeerde ingrediënten in?
  • Heeft het effect? Voel je je er beter door?
  • Heeft iemand uit je omgeving ervaring met het betreffende product?
  • Is het een natuurlijk product of zitten er synthetische grondstoffen in?

Wanneer je een goed supplement wilt, komt het er veelal op neer dat je een supplement uit het duurdere segment moet kiezen. Veel supplementen uit de supermarkt, de drogist en grotere winkelketens zijn van mindere kwaliteit.

 

Vind je de keuze voor een goed voedingssupplement lastig, ik kan jou helpen bij je keuze. Neem dan even contact met me op.